lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulu-kortti ideoita

Hei, 
nyt esittelisin muutamia korttitekniikoita joita voi hyödyntää joulukorteissa. Ne ovat helppoja joten aloittelijakin voi ihan hyvin kokeilla näitä.

Ensimmäiseksi mielestäni helpoin, 3D- tekniikka. Valmiita 3D-kuva arkkeja saa esim. Suomalaisesta Kirjakaupasta, Sinellistä. Joissakin arkeissa kuvat ovat valmiiksi leikattuja. Toisissa taas täytyy käyttää saksia tai paperiveistä kaverina. Kuvat voi myös itse tulostaa ja leikellä omalla tyylillä. Ideana on kuitenkin se että kun palat on saatu liimattua yhteen tyynytarroilla niin kuva näyttää kolmiulotteiselta.


Toiseksi Quilling tyyli, tämä tyyli on niille joilla on vapaa-aikaa ja hermoja vähän enempi. Olen edellisissä blogeissa näyttänyt esimerkkejä tästä tyylistä. ( Pääset blogiin klikkaamalla tästä ). Tarvitset paljon eri levyisiä ja värisiä paperi nauhoja sekä liimaa. Voit pyörittää joko yhden ison kuvan kortille tai paljon pieniä jouluaiheisia kuvioita. Joulukortteihin sopii hyvin esim. enkelit, joulukuuset, kynttilät. Jos oma mielikuvitus ei toimi niin ideoita voi aina etsiä Pinterestistä.


Ääriviiva-tarroilla saat koristeltua kortteja helposti. Jos tarrat vaikuttavat tylsältä,  niitä voi väreillä piristää. Niistä voi myös kehittää 3d-kortteja. Geelikynät ovat myös loistava tapa tuoda väriä ja loistetta korttiin.  Väriteipeillä voi leikkiä myös, sekä hileliimoilla.

Näitä tekniikoita voi myös hyödyntää pakettikorteissa. Ostin joskus alennusmyynneistä pieniä 3D-kuva kirjoja, niistä sai kätevästi väsättyä pieniä kortteja.

Pakettikortteja


PS: Muista varata sopivasti aikaa ja hermoja, kun aloitat korttien teon. :)



Hauskaa joulun odotusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti