torstai 31. joulukuuta 2015

Joulun Herkut

Hyvää mennyttä Joulua ja tulevaa uutta vuotta 2016 !
Haluaisin jakaa teidän kanssa muutaman reseptin näin joulun jälkeen, kun jouluna ei oikein kerinnyt päivitellä blogia.Tässä olisi jälkiruuan sekä suolaisen makupalan ohjeet.

Jälkiruuan sovelsin tunnetusta Key Lime Pien- respetistä hieman jouluisemmaksi.




Key Cranberry Pie ( valmistus noin 1,5 tuntia )

Pohja:
- 200g piparia
- 100g voita
Karpalotäyte:
- 2dl keittettyjen karpaloiden sosetta
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 6 kpl keltuaista
Koristeluun:
- karpaloita
- raastettua tummaasuklaata
- karpalo kastiketta

Tee ensiksi pohja. Aloita murskaamalla piparit. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa 24cm pyöreään vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohja 150- asteessa 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään.



Nosta uunin lämpötilaa 175- asteeseen.
Seuraavaksi täyte.  Keitä pakastetut karpalot pienessä määrässä vettä. Painele lusikalla siivilän läpi erilliseen astiaan karpalosose.
Eroittele keltuaiset ja säästä valkuaiset vaikka marenkiin!
Vatkaa keltuaiset ja kondensoitumaito vaaleaksi vaahdoksi.  Jatka vatkaamista ja valuta joukkoo karpalosose. Lisää halutessasi vanilijasokeria.




Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Jäähdytä piirakka, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua.









Mätikakku ( valmistus noin 1h, seisoo jääkaapissa 24h )
Pohja:
-150g hapankorppuja
- 75g Margariinia sulatettuna
- 3\4 dl vettä
- 1\2dl ruohosipulia hienonnettua
Mätitahna:
- 200g tuorejuustoa ( itse käytin savulohituorejuustoa )
- nippu ruohosipulia
- nippu tilliä
- 1 dl pakastettua mätiä
- 2 rkl smetanaa
- 150g kylmäsavukalaa
- hiukan mustapippurirouhetta
Koristeeksi:
- 150g graavikalaa
- erillaisia yrttejä


Tee ensiksi pohja murskaamalla hapankorput blenderissä, lisää sulatettu margariini, vesi sekä hienonnettu ruohosipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi ja taputtele lusikan avulla kelmutettuun pitkään vuokaan.



Täyte tehdään seuraavaksi. Sekoita tuorejuusto, hienonnettu tilli ja ruohosipuli, mäti ja smetana keskenään tasaiseksi massaksi. Muussaa kylmäsavukala tahnaksi vaikka haarukalla ja sekoita massan sekaan. Mausta hieman mustapippurirouheella.



Kaavi massa pohjan päälle ja  koristele lopuksi graavikalalla. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.Koristele ennen tarjoilua.





Hyvät uudet vuodet !!!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti