lauantai 16. joulukuuta 2017

Jouluiset mokkapalat

Pikkujouluihin väsäsin vähän erillaisia mokkapaloja.  Idean sain netissä selailemalla erillaisia reseptejä ja kuvia. Itse taikinaa en muuttanut muuten kuin, lisäämällä vähän kanelia.Ulkomuodon kanssa leikittelin tietenkin jouluhenkisesti.




JOULUISET MOKKAPALAT ( pellillinen)

TAIKINA:
  • 200g voita
  • 4/3dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3/4dl maitoa
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 1tl kanelia ( tai piparkakkumaustetta, ihan oman maun mukaan)
  • 2tl vanilijasokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 4dl vehnäjauhoja

KUORRUTUS: Voit käyttää valmista kuorrutusta (kyllä, kaupassa myydään valmista...) tai vastaavasti tehdä ihan itse.
  • 50g voita
  • 4rkl vahvaa keitettyä kahvia ( tai kaakaota)
  • 2rkl kaakaojauhoja
  • 4dl tomusokeria

KORISTELU:
  • Jouluisia strösseleitä yms.
  • Piparkakkukuorutetta
  • Piparminttutankoja 


1. Sekoita ensin sokeri ja sulatettu voi keskenään vaahdoksi, lisää tämän jälkeen munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Varo sekoittamasta liikaa taikinaa.



2. Kaada seos leivinpaperiin päälystetylle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.



3. Kuorrutus: Sulata voi kattilassa (tai mikrossa), lisää kahvi. Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri sekaan. Sekoita kunnes saat tasaisen seoksen.


4. Kaada kuorrutus päälle ja tasauta nuolialla. Heittele strösselit kuorrutuksen päälle ennenkuin tämä on jäähtynyt ja kovettunut.




5. Leikkaa siksakimaisesti, jotta saat pieniä kolmioita. Riko piparminttutangot noin 3-4cm pituisiksi paloiksi. Paina ne mokkapalaan jotta ne näyttäisivät kuusen kannoilta. Kuoruteella voi koristella kuuset oman näköisiksi.




Iloista joulun odotusta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti