lauantai 12. marraskuuta 2016

Chili sin Quinoa Kanalla


Kuva Googlesta


Mikä on Quinoa? Suomessa tunnetaan myös nimella Kvinoa. Se on Etelä-Amerikkalainen ruokakasvi, muttei ole heinäkasvi kuten viljat. Sitä kylläkin käytetään samallalailla ruokiin kuin viljoja. Kvinoan sukulaisia ovat kuitenkin riisin ja vehnän sijaan mm. punajuuri ja pinaatti.


Kvinoaa saa nykyään ihan tavallisista ruokakaupoista, yleensä joko riisien kanssa samassa hyllyssä tai jauhojen.

Idean sain ystävältäni joka teki kyseistä ruokaa (ilman kanaa) ja tykästyin siihen tosi paljon! Toki siitä puuttui mielestäni liha, niin päätin soveltaa seuraavan reseptin...


Chili sin Quinoa Kanalla
4-5 annosta


  • 1,5dl irtonaista kvinoaa 
  • 2dl vettä
  • 1tlk/400g mustapapuja
  • 1tlk/400g valkopapuja
  • 1tlk/400g kidneypapuja
  • 1tlk/380g Chili Sin Carne (Go Green )
  • 350g maustamatonta kanasuikaletta
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • paistamiseen oliiviöljyä
  • mausteet oman maun mukaan.


1. Mittaa kvinoa kulhoon ja pese lämpimällä vedellä. Siivilöi ja valuta kvinoa. HUOM! Älä yli pese kvinoaa sillä se voi menettää makunsa.

2. Kaada kattilaan vettä niin että sitä jää noin 1cm kvinoan pinnan yläpuolelle. Kun kvinoa kiehahtaa nosta kattilla liedeltä pois. Älä nosta kantta keiton aikana!



3. Kumoa kaikki pavut siivilään ja huuhtase huolella. Pilko sipulit valmiiksi.




4. Paista suikaleet sekä sipulit oliiviöljyssä. Mausta tässä vaiheessa!



5. Sekoita pavut ja Chili sin Carne. Halutessasi voit sekoittaa kvinoan sekaan tai tarjoilla erikseen.



HYVÄÄ RUOKAHALUA! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti